Positive Touch Massage                            Therapie

         Bewustwording door Positieve Aanraking  

Massage Therapie

Massagetherapie 

Massagetherapie kijkt naar jouw klacht vanuit een holistische visie, die ervan uit gaat dat alles, lichaam en geest, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn op fysiek, psychisch, emotioneel en sociaal niveau. Samen met jou wordt er gekeken naar wat de mogelijke oorzaak is van de klacht en hoe deze te gaan behandelen met lichaamsgerichte therapie. Kijkend naar jou als mens in zijn geheel met als uitgangspunt de vraag van de cliënt op dat moment. 


Massagetherapie:

ØStimuleert de bloedsomloop waardoor er een betere doorbloeding ontstaat en versoepeling van spieren, gewrichten en huid.

ØZorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen.

ØVersterkt het immuunsysteem en (re-)activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

ØGeeft verlichting en ondersteuning van (pijn)klachten en is daardoor een natuurlijke pijnstiller.

ØVermindert stress, bevordert de prestatie en het welzijn.

 ØMaakt je meer bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest. 

Massage werkt, niet alleen bij klachten maar zeker ook preventief!

Massagetherapie is gericht op het voelen en het ervaren. Luisteren naar. Uit je hoofd en meer vanuit het gevoel.                                                  Je mag er zijn!

Jouw energie gaat door massagetherapie weer stromen. Jouw klachten krijgen de aandacht en er wordt ruimte gecreëerd. Met behulp van massagetherapie kan ik je helpen op jouw weg naar bewustwording.

Bewust worden van de signalen die het lichaam geeft, luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. 
Te voelen wat er is.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende massages zoals, klassieke massage, bindweefselmassage, triggerpoint massage, voetreflexmassage, cranio-sacraal massage, manuele lymfedrainage, fibromyalgiemassage, hoofdpijnmassage, rugpijnmassage, cupping therapie en/of elastisch tapen. Welke massage er wordt gegeven is afhankelijk van wat er (op dat moment) het beste past. De behandeling wordt op jou afgestemd, jij staat centraal.

Massage en kanker: 
Massagetherapie biedt ondersteuning wanneer je met kanker te maken hebt of hebt gehad.
Aanraking met aandacht, je mag er even volledig zijn, met alles wat er is.

Therapeutische massages zijn uitsluitend ondersteunend en nooit een vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. Bij twijfel en/of medische contra-indicaties zal ik je altijd doorverwijzen.

Contra-indicatie

Bij een aantal omstandigheden mag er niet gemasseerd worden, dit worden contra-indicaties genoemd. Het betekent dat het medisch niet verantwoord is om gemasseerd te worden. Daarom is het van belang om het anamnese formulier zo volledig mogelijk en naar waarheid in te vullen om complicaties te voorkomen.

Bij algehele contra-indicaties mag er helemaal niet gemasseerd worden (bijv. koorts). Bij gedeeltelijke contra-indicaties mag er plaatselijk niet gemasseerd worden (bijv. spataderen). De intensiteit, de druk en het tempo van de massage wordt dan aangepast.